A Fidesz alktománymódosítása megbukott

Hiába a milliárdos propaganda, hiába az álnok “98% NEM” utókampány, az Országgyűlés nem fogadta el Orbán Viktor alkotmánymódosítási javaslatát. 

De miééért? 

 

Az alkotmánymódosításhoz kettő ellenzéki szavazatra lett volna még szükség, hogy meg legyen a kétharmad, azonban senki nem akart a Fidesz diktatórikus politikája mellé állni (tehát nem feltétlenül a kérdéssel nem értettek egyet a tiltakozók). A DK távolmaradással, az LMP az MSZP és a Jobbik pedig a szavazat megtagadásával tiltakozott az újabb értelmetlen alkotmánymódosítás ellen. 

A szavazáson a 131 Fideszes “Igen” szavazat mellet, három független képviselő szavazott “Nem”-mel: Fodor Gábor, Kész Zoltán és Kónya péter. 

6vwhvajbi3rihc9fs.jpeg

 

-forrás: 444.hu

 

A sikertelen népszavazás után többen is tapsoltak és kifüggeszettek egy molinót is: 

AZ A HAZAÁRULÓ, AKI PÉNZÉRT A

TERRORISTÁT IS BEENGEDI 

 

 A tegnapi napon Vona Gábor - akivel egyébként nem feltétlenül szimpatizálok - keményen lépett fel a Fidesz ellen: 

A semmilyen kritikát nem viselő - esetenként nem is tűrő - Fideszesek, természetesen csak kuncogtak a háttérben. Egyébként a Jobbik számíthat rá, hogy a Fidesz ezután is megpróbálja a Jobbik szavazókat a párt ellen fordítani, mivel a Jobbik nem szavazta meg a migrációval kapcsolatos alkotmánymódosítást. Azonban a Jobbik (A DK-val, az MSZP-vel és az LMP-vel együtt) a Fidesszel kapcsolatos tiltakozást fejezte ki, sőt, a radikális párt, egy radikálisabb törvénymódosítást javasolt, miszerint

 Se gazdag terrorista, se szegény terrorista

nem jöhet Magyarországra. Vona Gábor szerint a ma meg nem szavazott törvénymódosítási javaslat ugyanis csak "félmegoldás".